Kookdemonstratie thema nazomer

Wil je meer weten over de energieën en kwaliteiten van de nazomer in de keuken? En wat dit voor invloed heeft op de producten die je zowel in de groentetuin als in het voedselbos kunt oogsten? Hoe deze smaken en hoe je deze kunt combineren tot een lekkere, gezonde en harmonische maaltijd mee kunt bereiden?

Laat je dan meenemen in het verhaal en in het bereidingsproces door onze voedselbos-kok Marianne. Meld je aan voor onze kookdemonstratie met als thema nazomer op zaterdag 24 september van 14:00 – 18:00. De kosten zijn € 45 incl. voedselbostheeproeverij en een afsluitend dinertje.

De kookdemonstratie wordt verzorgd door Marianne Haslinghuis. Zij is opgeleid professioneel kok in de macrobiotische keuken, heeft een eigen cateringbedrijf gehad en is nu één van de drijvende vrijwillige krachten bij Voedselbos te Glimmen.

 

Kookdemonstratie thema Najaar

 

  • zaterdag 24 september 2022  14:00 tot 18:00
Ik ben erbij! Schrijf je in.

Wat kun je verwachten?

Kennis en inspiratie!

Deze dag leer je over de energieën en vitaliteit in de voeding en passeren de nazomer-producten de revue. De basis is de macrobiotische keuken en hoe je met gezonde en volwaardige voeding uit je eigen voedseltuin of uit het voedselbos een volwaardige maaltijd kan maken.

Wat kun je oogsten in de nazomer, welke krachten zitten hierin, welke combinaties kun je maken, welke bereidingswijzen zijn geschikt, hoe gebruik je de noten en wortels en wat kun je halen uit je groentetuin en voedselbos? Hoe smaken shiitakes en wat is de kracht bijv. de Japanse duizendknoop? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde. Kortom een middag van kennis vergroten en inspiratie opdoen en proeven van de verschillende smaken.

Bewonder het bijzondere ontwerp

 

Maak kennis met de kok Marianne

Ontdek de voedselbos vruchten

 

Geniet van de voedselbos proeverij

 

meld je aan

Door het formulier in te vullen meld je je aan voor de Kookdemonstratie nazomer op zaterdag 24 september.

Kosten: € 45 diner.

Locatie: Voedselbos te Glimmen, Meentweg 22a, 9756 TB GLIMMEN.

Er zijn 10 plekken. In de week voor de start ontvang je meer praktische informatie.