Bomenactie voorjaar 2019

Sinds we in juni 2018 trotse eigenaar werden van het perceel is er veel werk verzet door ons en een groep enthousiaste helpers. We hebben velen van jullie ontmoet op een van de rondleidingen, of tussendoor bij het bestellen van de bomen. Met de bomenactie najaar 2018 (bekijk de leuke video onderaan deze pagina) hebben we de eerste 200 bomen verkocht en de eerste 25 bomen gedoneerd aan onze twee goede doelenprojecten: ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren en de Wereldhuiskamer in Ten Boer. En er volgen nog meer!

Nu gaan we weer verder met de bomenactie voorjaar 2019. Nog zo’n 1000 kwekerijbomen op ons perceel moeten een ander plek krijgen. Hieronder zijn zo’n 300 lindes. Donderdagmiddag 7 februari houden we weer een rondleiding en starten we met de ontwikkeling van de eerste fase van het voedselbos: de natuurzone. De gedeputeerde van de provincie Groningen de heer Henk Staghouwer zal dit openen. Uitgenodigd zijn onder andere grote organisaties uit Noord Nederland, zoals Provincies en Gemeenten, Staatsbosbeheer, Waterschap, Gronings en Drents Landschap, Landschapsbeheer, Natuurmonumenten.

Help je mee om het Voedselbos te Glimmen een vliegende start te geven, de kwekerijbomen een tweede leven en je steentje bij te dragen aan een leefbare, groene wereld? Koop of doneer een boom. Zie onderstaand hoe je dit kunt doen.

Koop een boom

Met de aankoop van de bomen van het Voedselbos te Glimmen voor de parken, landgoederen en lanen in je gemeente red je bomen van de versnipperaar, en draag je bij aan de ontwikkeling van het unieke project Voedselbos te Glimmen. Goed voor het klimaat, voor de vogels en insekten en goed voor een groener en leefbaar Noord Nederland.

Benieuwd naar soorten en prijzen?

Download hier de bestellijst.

Mail ons voor meer informatie

Plant een boom

Met jouw donatie zorgen wij ervoor dat de boom een nieuwe plek krijgt in een mooi project in de buurt. Bijvoorbeeld bij de Ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst of de Wereld Huiskamer in Ten Boer. Goed voor de boom, voor het klimaat, voor de vogels en insekten en bovendien een steun in de rug voor het Voedselbos te Glimmen.

Tevens is dit mooie manier om je CO2 uitstoot te compenseren, van bijvoorbeeld je autogebruik of vliegreis.

Plant een boom

Video bomenactie 2018