Bomenactie najaar 2019

Sinds we in juni 2018 trotse eigenaar werden van het perceel is er veel werk verzet door ons en een groep enthousiaste helpers. We hebben velen van jullie ontmoet op een van de rondleidingen, tussendoor als bezoeker of als koper van onze bomen. Met de bomenactie najaar 2018 (bekijk de leuke video onderaan deze pagina), gevolgd door de bomenactie voorjaar 2019 hebben we inmiddels ruim de helft van de bomen verkocht. Ook hebben we 51 bomen gedoneerd aan nu drie goede doelenprojecten: ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren, ’t Swieneparradies in Haren en de Wereldhuiskamer in Ten Boer. En er volgen nog meer! Ook is het nu mogelijk om via onze stichting een milieucompensatie te doen (zie de pagina milieucompensatie).

Met de verkoop van de bomen maken we de ontwikkeling van het Voedselbos te Glimmen mogelijk. Dus gaan we door om ook de laatste 700 kwekerijbomen, waaronder 300 prachtige lindes, op ons perceel te verkopen of te doneren aan maatschappelijke projecten. Op zaterdagmiddag 29 juni houden we weer een rondleiding. Hiermee luiden we de bomenactie najaar 2019 in en laten we zien hoever we zijn gekomen met de ontwikkeling van de de natuurzone, een opdracht van de Provincie Groningen. En natuurlijk kun je al wat proeven van de verrassende heerlijkheden die nu al in ons Voedselbos te Glimmen te vinden zijn!

Help je mee om het Voedselbos te Glimmen een vliegende start te geven, de kwekerijbomen een tweede leven en je steentje bij te dragen aan een leefbare, groene wereld? Koop of doneer een boom, of doe een milieucompensatie. Zie onderstaand hoe je dit kunt doen.

Koop een boom

Met de aankoop van de bomen van het Voedselbos te Glimmen voor de parken, landgoederen en lanen in je gemeente red je bomen van de versnipperaar, en draag je bij aan de ontwikkeling van het unieke project Voedselbos te Glimmen. Goed voor het klimaat, voor de vogels en insekten en goed voor een groener en leefbaar Noord Nederland.

Benieuwd naar soorten en prijzen?

Download hier de actuele bestellijst

Mail ons voor meer informatie

Plant een boom

Met jouw donatie zorgen wij ervoor dat de boom een nieuwe plek krijgt in een mooi project in de buurt. Bijvoorbeeld bij de Ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst of de Wereld Huiskamer in Ten Boer. Goed voor de boom, voor het klimaat, voor de vogels en insekten en bovendien een steun in de rug voor het Voedselbos te Glimmen.

Tevens is dit mooie manier om je CO2 uitstoot te compenseren, van bijvoorbeeld je autogebruik of vliegreis.

Plant een boom

Video bomenactie 2018