Bomenactie 2018

Na een jaar van voorbereiding zijn wij als tweelingzussen, samen met Wout Veldstra, voormalig stadsecoloog Groningen, en voorzitter van stichting Steenbreek, gestart met het ontwikkelen van een voedselbos op de voormalige boomkwekerij in Glimmen. Marlies heeft als tuin- en landschapsontwerper een prachtig ontwerp gemaakt voor het Voedselbos. Daar willen we graag mee aan de slag. Echter staan er nog zo’n 3000 kwekerijbomen op het perceel.  Een aantal eetbare soorten krijgen een plek in ons ontwerp. Voor de overige bomen moeten we een nieuwe plek vinden om te voorkomen dat ze door de versnipperaar moeten!

Daarom starten we op de Nationale Groendag 20 september met onze Bomenactie. Ongeveer een derde van de bomen zijn geschikt voor verkoop en de resterende bomen willen wij graag met jouw hulp doneren aan maatschappelijke projecten. Een eerste project hebben we al gevonden: de ecologische zorgboerderij de Mikkelhorst, waar onze bomen schaduw gaan geven aan de dieren. Help je mee om het voedselbos te Glimmen een vliegende start te geven, onze bomen een tweede leven en je steentje bij te dragen aan een leefbare, groene wereld? Sponsor of koop een boom, alleen of samen met anderen. Zie onderstaand hoe je dit kunt doen.

In 2018 hebben we een successvolle bomenactie gehad. Bekijk de bomenactie van 2019

Koop een boom

Met de aankoop van een boom voor uw eigen tuin, straat of terrein red u een boom van de versnipperaar, zorgt u voor schaduw op warme dagen en voorkomt u wateroverlast op natte dagen. Bovendien steunt u tegelijkertijd het Voedselbos te Glimmen. Goed voor de boom, voor het klimaat en goed voor u.

Benieuwd naar welke bomen te koop staan? Download hier de sortimentslijst met aantallen en prijzen.

Mail ons voor meer informatie

Doneer een boom

Met uw donatie zorgen wij ervoor dat de boom een nieuwe plek krijgt in een mooi project in de buurt. Bijvoorbeeld bij de zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren. Goed voor de boom, voor het klimaat en bovendien een steun in de rug voor het Voedselbos te Glimmen én voor de Mikkelhorst.

De donatiepagina staat open vanaf de National Groendag 20 september 2018. Alvast heel hartelijk bedankt!

Ga naar de donatie pagina

Video bomenactie 2018