Circulaire bouwcursus

Wil je meer weten over de methode van circulair bouwen, deze leren toepassen en inspiratie op doen om zelf aan de slag te gaan?

De cursus bestaat uit drie dagdelen en praktijkmomenten in Voedselbos te Glimmen. In de cursus neemt de visie op circulair bouwen volgens de Gulden Snede, de DNA bouwmethode en het ontwerpproces een belangrijke plaats in.

Met de huidige woningnood gunnen wij het iedereen om zelf te leren bouwen. De kosten zijn €495 incl. btw voor particulieren en excl. btw voor bedrijven. Als de prijs een belemmering vormt, neem dan contact met ons op. De bouwvrijwilligers van Voedselbos te Glimmen dragen bij met hun inzet en/of met een vrijwillige donatie.

De cursusleider is Maarten Wiersma van ABC2C en de organisator is Madeleine Duran van Voedselbos te Glimmen 06 – 33 763 463.

 

Circulaire bouwcursus sept-okt 2022

 

  • dinsdag 6 en 20 sept en 4 okt van 14:00 – 17:00 uur
Ik meld mij aan!

Wat kun je verwachten?

Kennis, ervaring en inspiratie!

Je leert welke unieke visie op circulair bouwen er schuilt achter de DNA methode, wat de verschillen zijn met de huidige bouwmethodes, en wat de meerwaarde is, hoe je verschillende energiebronnen het beste kan benutten, hoe je de principes van lego, meccano en Gulden Snede toepast. Daarnaast is er aandacht voor het praktisch gebruik van materialen, technieken en gereedschappen, zoals een lineaalzaag, en veiligheid. Desgewenst kun je meedoen aan praktijkmomenten in Voedselbos te Glimmen waar vrijwilligers een Educatie Centrum bouwen volgens deze methode. Met deze kennis en ervaring kun je ook zelf een huis bouwen.

Laat je inspireren door het eigen ontwerp

 

Maak kennis met de initiatiefnemers

Verdiep je in de circulaire bouwmethode DNA

Geniet van het samen werken in de praktijk

meld je aan

Door het formulier in te vullen schrijf je je in voor de komende circulaire bouwcursus 6 en 20 sept en 4 okt 2022.

Drie middagen op de werkplaats van ABC2C Molenstreek 3 Groningen en een aantal facultatieve praktijkmomenten op Voedselbos te Glimmen, Meentweg 22a, 9756 TB GLIMMEN.

Er zijn tien plekken beschikbaar.