Orientatie-workshop circulair bouwen

Wil je meer weten over de methode van circulair bouwen, deze leren toepassen en inspiratie op doen om zelf aan de slag te gaan? Met de huidige woningnood gunnen wij het iedereen om zelf te leren bouwen!

In deze oriëntatieworkshop krijg je de basisbegrippen en basisvaardigheden mee waarop de circulaire DNA bouwmethode is gestoeld.  De workshop bestaat uit één ochtend met beknopte theorie, een rondleiding met demonstratie en korte praktijkoefeningen. Aansluitend is er een lunch. De workshop vindt plaats in Voedselbos te Glimmen waar nu een educatiecentrum volgens deze methode wordt gebouwd.

 De kosten zijn €45 incl. btw voor particulieren en excl. btw voor bedrijven. Als de prijs een belemmering vormt, neem dan contact met ons op.

De cursusleider is Maarten Wiersma van ABC2C en de organisator is Madeleine Duran van Voedselbos te Glimmen 06 – 33 763 463.

 

Oriëntatieworkshop bouw oktober 2022

 

  • woensdag 26 oktober van 9:00 – 13:00 uur
Ik meld mij aan!

Wat kun je verwachten?

Kennis, ervaring en inspiratie!

Je leert de basis van de unieke visie op circulair bouwen er schuilt achter de DNA methode, wat de verschillen zijn met de huidige bouwmethodes, en wat de meerwaarde is, hoe je verschillende energiebronnen het beste kan benutten, hoe je de principes van lego, meccano en Gulden Snede toepast.

Daarnaast is er aandacht voor het praktisch gebruik van materialen, technieken en gereedschappen, zoals een lineaalzaag, cirkelzaag en veiligheid. Tijdens een rondleiding demonstreren en leggen de vrijwilligers van het bouwteam uit welke werkzaamheden ze uitvoeren en hoe deze passen in de bouw van het educatiecentrum. Afsluitend kun je naar behoefte oefenen met een aantal basisvaardigheden die in deze circulaire bouwmethode worden gebruikt. 

Laat je inspireren door het educatiecentrum in aanbouw

 

Maak kennis met het bouwteam van Voedselbos te Glimmen

Oriënteer je op de circulaire bouwmethode DNA

Geniet van het samen werken in de praktijk

” bullet=”false”]

meld je aan

Door het formulier in te vullen schrijf je je in voor een van de orientatieworkshops circulair bouwen op 12 of 26 oktober 2022.

Locatie op Voedselbos te Glimmen, Meentweg 22a, 9756 TB GLIMMEN.

Er zijn zes plekken beschikbaar.