OPEN DAG

Benieuwd naar de ontwikkelingen op Voedselbos te Glimmen? Op zaterdag 28 september 2024 is de jaarlijkse Open dag waar je gratis kunt komen meekijken en genieten.

Misschien spot je de fel gekleurde ijsvogel aan de Drentsche Aa, loopt het water in de mond van de heerlijke pruimkersen aan de oprijlaan en valt je mond open van het door vrijwilligers gebouwde Inspiratiecentrum in het hart van het voedselbos. En pak je kans om de nieuwe smaken van het voedselbos te proeven of te leren hoe je zelf producten verwerkt in de mini-demonstraties. Vrijwilligers en deskundigen van het bouwteam, groenteam, productieteam en cateringteam nemen je graag mee in hun ervaring!

De Open dag op 28 september 2024 is van 12:00 – 16:30 uur. De rondleidingen en demonstraties zijn gratis, de voedselbos-proeverij kost € 10.  Hieronder kun je je aanmelden voor de open dag mét en zonder proeverij.

 

RONDLEIDINGEN en MINI-DEMO’S

Op verschillende tijden zijn er gratis activiteiten. Zoals rondleidingen van ongeveer een half uur, waarin vrijwilligers vertellen graag vanuit hun ervaring over het wat, hoe en waarom van het voedselbos. Ook zijn er kleine demonstraties over het verwerken van producten uit het voedselbos. De diverse aanwezigen professionals geven antwoord op al je vragen.

PROEVERIJ

Natuurlijk mag je de voedselbos-proeverij niet missen! Onder leiding van Voedselbos-kok Marianne maakt het cateringteam de lekkerste dingen uit het voedselbos. Wat dacht je bijvoorbeeld van een shiitake-bouillon, een hartige taart van meerjarige groenten en een drankje van Japanse duizendknoop? Met prachtige eetbare bloemen en blad, zo vers geplukt? Bestel hieronder alvast een uniek proeverijtje voor slechts € 10,00

Zelfbouw-inspiratiecentrum

In 2,5 jaar tijd heeft het vrijwillige bouwteam het Inspiratiecentrum neergezet. Opgeleid en begeleid door Maarten Wiersma van ABC2C is dit zelfbouw-concept vertaald in een organische ruimte gebaseerd op verhoudingen en cellen uit de natuur. Zij delen graag hun enthousiasme en ervaring met het proces en het concept. Hiermee kun je zelf ook aan de slag met het bouwen van een (tiny) house, schuur of groepsruimte.

AANMELDEN en kosten

De open dag is gratis, aanmelden, ja graag! Wil je ook meteen een voucher voor de voedselbos-proeverij van € 10,00 meebestellen? Of wil je bijdragen door 1 m2 grond vrij te maken en hiermee de toekomst van het voedselbos veilig te stellen?

Klik hieronder op het juiste product en voeg toe aan de winkelwagen. De bevestiging volgt via de mail. In de week voor de open dag ontvang je het programma en de bezoekers informatie.