Samen werken

Samen werken is een belangrijke functie van de educatieve ruimte. Door samen te werken vindt een grote groep vrijwilligers van diverse achtergronden sociale contacten en zingeving. Zo oogsten en verwerken we met elkaar allerlei soorten meerjarige groenten, fruit, noten, bessen, stengels, blad en kruiden, en maken hier producten van.

Kruiden zoals brandnetels drogen we op onze droogzolder en de houdbare producten, zoals japanse duizendknoopsap slaan we op in onze kelder. Met de producten maken we een mooie voedselbostas. Ook werken we samen in het bereiden van proeverijen voor bedrijven, groepen, of open dagen.

kennis delen

De tweede functie van het educatiecentrum is het delen van kennis over voedselbossen en alles wat daarmee samenhangt. Zo geven we, al lopend en kijkend over het drie hectare grote terrein met diverse zones en soorten beplanting, leerzame rondleidingen op maat voor bedrijven, groepen en mensen die zelf een voedselbos willen starten.

Ook organiseren we voedselbosinspiratiecursussen, waarin de basistheorie en praktijk van de voedselbosbouw aan de orde komen. In de toekomst zal het cursusaanbod worden uitgebreid, bijvoorbeeld op gebied van voedselboskoken, wildplukken en bijen houden.

Genieten

Samen genieten is de derde functie. Want in het voedselbos draait het vooral om het genieten van de nieuwe smaken die een voedselbos oplevert. Want veel van de wortels, stengels, blad en vruchten zijn we niet gewend om te eten. Met deze nieuwe smaken maken we onder leiding van onze professionele kok proeverijen met kleine hapjes en drankjes toegankelijk voor een breed publiek. 

Ervaar zelf dat daslookpesto, japanse duizendknoopsap en hartige taart van brave hendrik en eeuwig moes niet alleen verrassend lekker zijn, maar ook gemakkelijk te maken. En daarnaast ook heel gezond. Zeker als je zelf geïnspireerd bent om ook thuis lekker buiten bezig te zijn.

BOUWPROJECT in 3 fases