Onze stichting

Op deze pagina is alle informatie over de stichting Voedselbos te Glimmen te vinden, zoals de samenstelling van het bestuur en de jaarverslagen.

Op de plek in Glimmen waar in 1919 de familie Vroom een boomkwekerij begon, verrijst ruim honderd jaar later het kennis- en inspiratiecentrum Voedselbossen Noord-Nederland. Het centrum, genaamd Voedselbos te Glimmen, gaat bestaan uit een demonstratie-voedselbos en een circulair gebouwde inspiratieruimte. Het wordt een bron van kennis en ervaring voor burgers, bedrijven en bestuur die willen leren op meer natuurlijke wijze met voeding en natuur om te gaan.

De tweelingzussen Marlies en Madeleine Duran zijn initiatiefnemers die de grond aankochten. Samen met Wout Veldstra en een groep vrijwilligers begonnen zij in 2017 met de aanleg. Met z’n drieën vormden zij het bestuur van Stichting Voedselbos te Glimmen. Recent is het bestuur uitgebreid, met Irmi Klijntunte en Ad Geerts, naar vijf leden.

Het doel van de stichting is door middel van een voedselbos met een bedrijfsruimte een zodanige ecologische, economische en sociale waarde te creeren dat het Voedselbos te Glimmen bij zal dragen aan een toenemende biodiversiteit, een duurzame voedselproductie en een duurzame samenleving op lokaal en regionaal niveau.

Het Team

Marlies Duran
Voortzitter

Landschapsontwerper gespecialiseerd in eetbare tuinen, voedselbossen en permacultuur.

Madeleine Duran
Secretaris

Organizer en businesscoach gericht op zzp-ers met een creatieve achtergrond.

Wout Veldstra
Penningmeester

Voormalig stads ecoloog voor de gemeente Groningen. Huidig voorzitter Operatie Steenbreek.

Rapportages en jaarverslagen

Neem contact met ons op    Samenwerkingen & Pers

    Lees hier meer