Onze stichting

Op deze pagina is alle informatie over de stichting Voedselbos te Glimmen te vinden, zoals de samenstelling van het bestuur en de jaarverslagen.

Het doel van de stichting is door middel van een voedselbos met een bedrijfsruimte een zodanige ecologische, economische en sociale waarde te creëren dat het Voedselbos te Glimmen bij zal dragen aan een toenemende biodiversiteit, een duurzame voedselproductie en een duurzame samenleving op lokaal en regionaal niveau.

De tweelingzussen Marlies en Madeleine Duran zijn initiatiefnemers die de grond aankochten. In april 2018 richtten zij samen met Wout Veldstra Stichting Voedselbos te Glimmen op, waarin zij het bestuur vormen. In 2019 is aan het bestuur een Raad van Advies toegevoegd, bestaande uit Irmi Klijntunte (kinderpsychiater en heartmathcoach, -therapeut, -opleider) en Ad Geerts (oud directeur Rabobank en lid Raad van Toezicht Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland HANNN). Op 1 november 2021 is Irmi toegetreden tot het bestuur, waarmee het bestuur nu uit vier personen bestaat.

Met een bevlogen en diverse groep vrijwilligers uit de hele regio ontwikkelen zij van Voedselbos te Glimmen een kennis- en inspiratiecentrum voor voedselbossen in Noord-Nederland.

 

Het Team

Marlies Duran
Voorzitter

Landschapsontwerper gespecialiseerd in eetbare tuinen, voedselbossen en permacultuur.

Madeleine Duran
Secretaris

Organizer en businesscoach gericht op zzp-ers met een creatieve achtergrond.

Wout Veldstra
Penningmeester

Voormalig stads ecoloog voor de gemeente Groningen. Huidig voorzitter Operatie Steenbreek.

Rapportages en jaarverslagen

Postadres Tuindorpweg 37 9753 JB  HAREN Bezoekadres Meentweg 22a 9756 TB  GLIMMEN Telefoon 06-33 763 463

Kvk 71550437  RSIN 858759226 • ANBI per 1 januari 2021 • IBAN NL87 TRIO 0379 3455 87

Beloningsbeleid: het bestuur werkt onbezoldigd.

Betekenisplan Voedselbos te Glimmen 2020-2027

Neem contact met ons op    Samenwerkingen & Pers

    Lees hier meer