Benieuwd naar de ontwikkelingen op Voedselbos te Glimmen?

Boek dan een rondleiding met een groep. Dan kun je de knaagsporen van de bever bewonderen, of kun je proeven van eetbare bloemen of blad, bijvoorbeeld van de linde. Kom je liever alleen of met een kleiner groepje? Sluit je dan aan bij de open rondleiding elke laatste vrijdag of zaterdag in de maanden maart tot en met oktober. En kijk- of doe mee met de demonstratie van het productieteam bijvoorbeeld met het maken van pesto van daslook of fruitleer met Japanse duizendknoop.

Inschrijven voor een rondleiding
  • Rondleiding open inschrijving de laatste vrijdag of zaterdag van de maand, maart-oktober. Van 13:00 – 14:30. Bijdrage € 10,00 p.p. Na afloop van de rondleiding is er regelmatig een gratis mini-productie demonstratie.
  • Rondleiding met een groep op een datum in overleg. Bijdrage € 10,00 p.p, minimaal 10 personen.
  • Rondleiding op maat voor een bedrijf of organisatie. Bijdrage € 15,00 p.p, minimaal 10 personen.

Wat kun je verwachten?

VOEDSELBOS KENNISMAKING: een rondleiding duurt in totaal 1,5 uur. Het omvat een korte introductie, een wandeling met uitleg en een kopje voedselbos-thee om te proeven ter afsluiting. Je loopt via deels verharde paden langs de verschillende zones van het voedselbos in wording: van de natuurzone langs de pluktuinen, met een inkijkje in de mythische moerhoek. Met verschillende voedselbos-weetjes ter inspiratie. De rondleiding eindigt in de kern van het voedselbos: het Educatiecentrum, dat nu gebouwd wordt door vrijwilligers.

Na afloop van de rondleiding kun je mee kijken met een mini-demo van het productieteam. Hierin kun je zien en proeven hoe de oogst uit het voedselbos wordt verwerkt, zoals daslookpesto, Japanse duizendknoop-fruitleer of lindeblad-salade. Voor een kleine bijdrage kun je het recept mee naar huis nemen.

Bewonder de vele insekten en eetbare planten

 

Maak kennis met de initiatiefnemers

Beleef de natuur aan de Drentsche Aa

 

Geniet van de voedselbos-thee met iets te proeven

 

maak een afspraak

Als je het formulier invult nemen wij contact op voor een afspraak voor een groepsrondleiding of schrijf je je in voor een rondleiding op de laatste vrijdag of zaterdag van de maand van 13:00 – 14:30 uur.

Praktische aanwijzingen ontvang je in de week van de rondleiding.

Het adres is: Voedselbos te Glimmen, Meentweg 22a, 9756 TB GLIMMEN.