de VOEDSELBOSLAGEN

In de ochtend leer je vooral veel soorten Meerjarige Groenten kennen, hoe ze eruit zien, welke smaken en eigenschappen ze hebben, waar je ze plant en hoe je ze vermeerdert.  Meerjarige Groenten kom je in bijna alle voedselboslagen tegen, en naast hun voedingswaarde hebben ze ook vele andere functies in het systeem. En ze zijn ook geschikt voor kleine voedseltuinen!

JUISTE PLANT OP DE JUISTE PLEK

In de middag gaan we de praktijk in. In het voedselbos gaan we op zoek naar allerlei Meerjarige Groenten, van knoppen tot bloemen en blad. Ook kijken we welke omstandigheden ze nodig hebben, en met welke bomen en struiken ze goed combineren. En als er tijd is gaan we een paar soorten aanplanten waarbij we letten op plantmethode, grondverbetering en voeding.

smaken proeven

Meerjarige Groenten zijn vaak nog onbekend, maar zijn een gezonde en verrassende uitbreiding van ons dagelijkse menu. Onze kok legt uit hoe je de verschillende soorten bereid, welke combinaties lekker smaken en welke kruiden je hierbij gebruikt. Als er tijd is gaan we oogsten, en kunnen we daarmee de lunch completeren.

AANMELDEN EN KOSTEN

De kosten zijn € 120  (incl. 21% btw), waarvan 25% wordt vergoed uit het Groeningenfonds. Dat betekent eigen bijdrage van €90,00 (incl. 21% btw) incl. voedselbosthee, -lunch en hand-outs. Mensen met een kleine beurs kunnen altijd vragen naar mogelijkheden via contact@voedselbosglimmen.nl Aanmelden doe je door via onderstaande button de cursus te betalen. Bevestiging en meer informatie volgt via de mail.

Aanmelden en betalen