Elke dag met de auto naar het werk? Of met het vliegtuig op vakantie? Compenseer via het Voedselbos je CO2 uitstoot om je steentje bij te dragen aan de klimaatverandering. Hiermee red je een boom van de versnipperaar en draag je bij aan een groenere omgeving in Noord-Nederland.

Hoe werkt CO2 compensatie?

  1. Compenseer de CO2 uitstoot van je reis via dit lokale initatief.
  2. Wij (her)planten volwassen bomen.
  3. De bomen absorberen CO2 .
  4. Jij draagt bij aan behoud van de natuur.

Maak een verschil en zorg voor het milieu

Als je vliegt, auto rijdt en zelfs als je met de trein gaat stoot je met je reis CO2 uit. CO2 is een van de broeikasgassen in de lucht die zorgt voor opwarming van de aarde. Als er teveel CO2 in de lucht zit dan gaat deze opwarming te snel. Opwarming van de aarde zorgt voor:

  • Smelten van de poolkappen.
  • Een stijgende zeespiegel.
  • Extreme weersomstandigheden.

Door dit CO2 compensatie initiatief Van Voedselbos te Glimmen kan iedereen bijdragen aan een beter klimaat.

Compensatie via Voedselbos te Glimmen

Op de plek waar ons voedselbos wordt ontwikkeld staan veel grote bomen van een voormalige boomkwekerij. Deze bomen absorberen veel CO2 maar geven geen voedsel. Deze bomen gaan daarom plek maken voor bomen die wél voedsel geven. Natuurlijk willen we deze mooie grote bomen niet versnipperen maar met jouw CO2 compensatie bijdrage herplanten in de regio.

Waarom kiezen voor dit initiatief?

Onze volwassen bomen nemen veel meer CO2 op dan de kleine stekken die vaak in andere boomplantinitiatieven worden aangeplant. Daarnaast zorgen onze grote bomen meteen al voor een prachtig beeld en voldoende schaduw en wateropname welke zo broodnodig zijn voor een leefbaar klimaat.

We hebben in 2019 bomen herplant bij Ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst, ‘t Swieneparredies Haren, Wereldhuiskamer in Ten Boer, en op ons eigen project Voedselbos te Glimmen.

Weet je een project waar deze bomen naartoe kunnen? Laat het ons weten. Download hier ons CO2 compensatierapport.

Compenseer nu met een eenmalige bijdrage

CO2 compensatie is al mogelijk vanaf 10 euro voor het compenseren van een autorit. De CO2 uitstoot is berekend volgens emissiefactoren van Milieu Centraal.