Samen werken

Samen werken is een belangrijke functie van de educatieve ruimte. Door samen te werken vindt een grote groep vrijwilligers van diverse achtergronden sociale contacten en zingeving. Zo verwerken we met elkaar allerlei soorten oogst, zoals fruit, noten, bessen en kruiden tot producten. Kruiden, zoals brandnetels drogen we op onze droogzolder en de houdbare producten, zoals japanse duizendknoopsap slaan we op in onze kelder. Ook werken we samen in het bereiden van proeverijen voor bedrijven, groepen, of open dagen, en na een dag samen werken in het voedselbos genieten we met elkaar van een verrassende voedselbossoep.

kennis delen

De tweede functie van het educatiecentrum is het delen van kennis over voedselbossen en alles wat daarmee samenhangt. Zo geven we, al lopend en kijkend over het drie hectare grote terrein met diverse zones en soorten beplanting, leerzame rondleidingen op maat voor bedrijven, groepen en mensen die zelf een voedselbos willen starten.

Ook organiseren we voedselbosinspiratiecursussen, waarin de basistheorie en praktijk van de voedselbosbouw aan de orde komen. In de toekomst al het cursusaanbod worden uitgebreid, bijvoorbeeld op gebied van voedselboskoken, wildplukken en bijenhouden.

Genieten

Samen genieten is de derde functie. Want in het voedselbos draait het vooral om het genieten van de nieuwe smaken die een voedselbos oplevert. We oogsten meerjarige groenten, wortels, blad en zaden, die we niet gewend zijn om te eten. Met deze nieuwe smaken maken we onder leiding van onze professionele kok proeverijen met kleine hapjes en drankjes toegankelijk voor een breed publiek. 

Ons streven is dat de daslookpesto, de japanse duizendknoopsap en de hartige taart van brave hendrik en eeuwig moes niet alleen verrassend lekker zijn, maar ook gemakkelijk thuis te maken. En daarnaast ook heel gezond, zeker als je door lekker buiten bezig te zijn in je voedselbos(tuin) gratis beweging, zonlicht en frisse lucht opdoet.

VOEDSELBOS TE GLIMMEN

VOEDSEL, NATUUR EN INSPIRATIE AAN DE DRENTSCHE AA